Neodlučnost i kako se izboriti sa njom

dilemaKod upotrebe cvetnih esencija jedno od pitanja je zašto je potreban razgovor sa floriterapeutom. Zar se ne zna za šta koja esencija služi? Da, odgovaramo mi, zna se koja esencija pokriva koju temu, ali i u određenoj temi postoje nijanse koje pokrivaju različite cvetne esencije. Danas ćemo, u prazničnom duhu, malo govoriti o nedoumicama, nesigurnosti, preispitivanju. Neki se presabiraju i pitaju da li je moglo drugačije i da li su postupili baš kako je trebalo, drugi su u nedoumici u vezi sa budućnošću – kako nastaviti dalje i koji je najbolji put, neki biraju između dva partnera, neko je u nedoumici između dva posla, dok je neko u velikoj dilemi kuda za novogodišnju noć, recimo. Šta obući te noći? Šta pokloniti rodbini, prijateljima. Sad, neki od nas su u rascepu sami sa sobom – i stalno vagaju na koju će stranu ili koji izbor da naprave, drugi opet, pored upitanosti, nisu sigurni ni u svoj sopstveni sud, pa mišljenje traže od drugih. Mi ćemo vam predstaviti dve esencije izbora za ovakve situacije.

cerato

CERATO  – esencija za one koji nemaju poverenja u sopstveno mišljenje u svoju intuiciju već stalno traže potvrdu od drugih ljudi. Poznata vam je situacija kad znate da ste u pravu, ali nemate „petlju“ da poverujete u sopstveni sud i sopstvenu odluku. Počinjete da zapitkujete druge, i to ume da ide do te granice da pomalo i dosađujete tim večitim cimanjem za rukav. A šta misliš? Jesam li u pravu? Šta bi ti na mom mestu?

Iako osoba „zna“ šta je ispravno, ona nema poverenja i sumnja u vlastite odluke. Čak i manje probleme uvek preispituje  i i večito traži tuđe mišljenje.

Ako ste se prepoznali u ovom tipu neodlučne osobe, ako ste neko ko ne veruje svom unutrašnjem glasu, Cerato je dobar izbor za vas. Pomoći će da steknete sigurnost, da se sa unutrašnjim mirom stanete iza svoje odluke i da ste potpuno ubeđeni da je ispravna.

Naravno, samopouzdanje nosi još jedan benefit – kad ste sigurni u svoj stav i odluke, počećete da se interesujete za nove stvari, lakše ćete učiti jer ćete biti sigurni u svoje znanje, a vaša okolina će biti oduševljena ovom promenom.

SCLERANTUS neki povezuju sa ženom koja je stalno u dilemi. Ova haljina ili suknja? Pasulj ili kupus? Plava ili crvena? Ovakve osobe umeju biti veoma teški sagovornici jer su u scleranthus_flowerstalnom kolebanju pa se i  u toku razgovora prebacuju sa teme na temu. Teško je, često, pohvatati o čemu pričaju. Osobe kojima je potrebna cvetna esencija Sclerantus je izvan ravnoteže – i u stalnoju su potrazi za istom, pokušavajući da donesu ispravnu odluku. Ali čim je donesu, već u sledećem trenutku nešto treće postaje tas na vagi neravnoteže. Ovim osobama je teško da se, zbog večitog nemira, skoncentrišu ili čak sede mirnu na jednom mestu.

Ako ste ste ovaj tip osobe, verovatno znate da se, pored vašeg uma, i vaše telo stalno oseća u raskoraku. Kao na ringišpilu. Možete imati neobjašnjive mučnine, bolove u unutrađnjem uhu, poremećaj u kretanju. Ni ovo nije sve. Simptomi bolesti se svaki dan mogu menjati, kao da vam je i telo u večitoj nedoumici. Jedan dan imate groznicu, sledeći dan ste nenormalno gladni, onog sledećeg nemate apetit. Takođe mogući su i poremećaji stolice – od proliva do zatvora. I tako u krug.

Šta ćete dobiti konzumiranjem cvetne esencije Sclerantus? Dobićete unutrašnji balans, veza sa samim sobom biće ponovo uspostavnjena i „lutajući“ simptomi će nestati. Postaćete koncentrisani i sigurni u sebe. Vaša odlučnost biće na visini. Moći ćete da mirne glave sagledate obe mogućnosti i donesete pravu odluku, moći ćete da problem sagledate iz svih uglova i nađete pravo rešenje. Fizički simtomi će se smiriti jer ni telo više neće biti u kolebanju i disbalansu. Moći ćete da opušteno i fokusirano razgovarate sa ljudima, da ih saslušate, razumete i s druge strane vi ćete postati zanimljiv sagovornik jer će vam misli biti jasne i stajaćete iza onog o čemu pričate.

[social_icon title=“Ako vam se dopalo, biće nam drago da podelite sa prijateljima1″ url=“https://www.facebook.com/pages/Lekovite-cvetne-esencije/184746031717580?ref=hl“ float=“right“ profile_type=“facebook“ window=“yes“]

 

 

 

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d bloggers like this: